Meditatie: yoga als iets of alles

Meditatie is een van de belangrijkste middelen om jezelf te leren kennen. Het belangrijkste doel van meditatie is om yogi’s vertrouwd te maken met de ware geest en wereld – om uiteindelijk de staat van verlichting en echt geluk te bereiken. In hindoeïstische en boeddhistische religieuze praktijken wordt meditatie beschouwd als een krachtig instrument van interospectie. Het helpt yogi’s om zichzelf te analyseren. Dit besef van zichzelf helpt hen om de negatieve gedachten van hun geest te vervangen door positief denken en optimistische opvattingen over het leven en de mensen om hen heen. Afgezien van persoonlijke interospectie, zijn er vele andere voordelen van het beoefenen van meditatie, zoals verbetering van de fysieke gezondheid, vermindering van mentale en fysieke stress en verbetering van de individuele prestaties in elk aspect van zijn/haar leven. Wil je dit ook maar liever thuis, dan kan dat ook namelijk yogales online.

Yogalessen In India

Voor die beoefenaars die de technieken van het gebruik van een religieus vers niet ondersteunen, zijn er een aantal meditatietechnieken zoals hartritmemeditatie, chakra-meditatie, derde oog-meditatie, trataka of starende meditatie, krita yoga, kundalini-meditatie, pranayama en nada yoga of geluidsmeditatie.

Yogalessen voor beginners

Voor beginners is het altijd nuttig om je ervaringen na meditatiesessies op te schrijven, omdat het hen zal helpen om de veranderingen die ze hebben in hun persoonlijkheid en mentale toestand te analyseren na het regelmatig oefenen van meditatietechnieken. Net als alle andere genezings- en medicatietechnieken zal ook meditatie enige tijd vergen om je mentale en spirituele toestand te verbeteren. Het is dus altijd aan te raden om meditatietechnieken voor een korte periode te oefenen. Deze curcus is afgeleid van Happy with Yoga.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader